Acne behandeling

Acne behandelingWat veroorzaakt acne?

Acne is een uitbraak van puistjes die door verschillende hormonen veroorzaakt wordt. Er zijn drie soorten acne. De eerste soort is een uitbraak door voedsel. Om dit te voorkomen moet je goed letten op wat je eet. De tweede soort is een uitbraak door een onzuivere huid. Dit komt vooral in de zomer voor en bij mensen met een vette huid. Als laatste zijn er de beruchte jeugdpuistjes. Deze komen tijdens de puberteit en zijn onvermijdelijk. Gelukkig kun je er wel iets aan doen, zoals bij de andere soorten. Maar hoe? Dat zal hieronder worden uitgelegd.

Pas je dieet aan

Veel voedsel dat een uitbraak van puistjes veroorzaakt is hoog in ongezonde vetten. Je kunt je dieet daarom aanpassen door minder junkfood te eten. Eet bijvoorbeeld een bakje met aardbeien in plaats van een zak chips. Daarnaast is zuivel slecht voor je huid. Tenminste, als je er te veel van binnen krijgt. Zuivel is een bron van calcium en vitamine D wat juist goed voor je is. Als je er te veel van consumeert gaat je talgproductie er echter van omhoog. Zo raken je poriën verstopt en krijg je puistjes. Ook zout, pittig voedsel, knoflook en zetmeel is slecht voor je huid wanneer dit te veel is. Tot slot werken extra vezels en vitamine B goed tegen puistjes. Probeer daarom meer bessen, broccoli, noten en donker brood te eten als je acne wil voorkomen. Is het te laat en heb je al last puistjes? Een crème kan dit verhelpen.

Hygiëne is uitermate belangrijk

Het maakt niet uit of je nu elke dag modder op je gezicht krijgt of elke dag make-up draagt. Het is belangrijk je gezicht ‘s avonds goed schoon te maken. Als er vuil achterblijft in je poriën ook verstopt raken. Je kunt je gezicht het beste met water en zeep schoonmaken. Make-up kun je simpelweg met make-up remover verwijderen. Zolang je gezicht schoon blijft hoef je niet snel bang te zijn voor een uitbraak.

Gebruik een crème tegen acne

Crèmes zijn de beste manier om snel van puistjes af te komen. Dit middeltje is namelijk speciaal ontwikkeld om acne te verhelpen. Vooral wanneer je ze niet eerst kunt voorkomen zoals de soorten die hierboven genoemd werden. Jeugdpuistjes zijn meestal wel hardnekkiger te verwijderen. Bij dit soort acne is het dus ook zeer belangrijk niet teveel ongezonde vetten te consumeren. Bovendien moeten tieners hun gezicht goed schoon houden.

© 2019 Noeran Cosmetics | Alle rechten voorbehouden. Ontwerp & SEO: Optima Media

betaalmethoden-noerancosmetics-amsterdam
Add to cart