Heeft je huid last van een winterdepressie?

Een droge huid

Heeft je huid last van een winterdepressie? Dan heb je vast last van een droge huid. Dit kan vervelend aanvoelen en zelfs een beetje gaan trekken. Of dit nu op je gezicht of de rest van je lichaam is. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je huid droog wordt. In de winter is dit vaker het geval omdat het dan kouder is en je huid hierop reageert. Ook krijgt je huid veel minder zonlicht en minder voeding als vitamine D. En dat is toch elke keer even wennen! Je moet je huid wat meer voeden om de winter door te komen. Maar er zijn zeker dingen die je kunt doen tegen een droge huid! Lees je mee?

Drink water

Veel water drinken moet je altijd doen. Dit geldt niet alleen voor de zomermaanden waarin je meer transpireert, in de winter moet je dit ook gewoon voortzetten! Je hebt er misschien minder zin in of denkt, acht, het zal wel meevallen. Nee, doe het nou maar! Het is goed voor je gezondheid in zijn geheel. Zo krijgt je huid voldoende vocht binnen van binnenuit.

Lekker lang douchen?

Iedereen kijkt ernaar uit, lekker lang douchen! Vooral in de wintermaanden is dit heerlijk. Echter is het minder goed voor je huid, je huid kan door het vocht en de warmte juist gaan uitdrogen. Zorg er dan ook altijd voor dat je je gezicht of de rest van je lichaam insmeert met een crème na het douchen. Mocht je tijdens het douchen je make-up eraf halen, zorg dan ook dat je dat met goede verzorgingsproducten doet. Niet alleen met water, maar juist iets dat extra voeding geeft.

Maak je huid niet schoon met te agressieve spullen. Gebruik voor je gezicht bijvoorbeeld producten zonder parabenen. Als je bijvoorbeeld spullen met alcohol gebruikt, dan kan het heel goed een oorzaak zijn van je droge huid. In sommige producten zit alcohol en die zorgt voor nog meer uitdroging. Het beste is om producten te gebruiken die bewezen goed zijn voor je huid. Gebruik bijvoorbeeld een dagcrème waar geen schadelijke stoffen in zitten.

Heb je vaker last van een onzuivere huid? Dat is onwijs vervelend. Je kan er dan meer over lezen!

Geef een antwoord

© 2019 Noeran Cosmetics | Alle rechten voorbehouden. Ontwerp & SEO: Optima Media

betaalmethoden-noerancosmetics-amsterdam
Add to cart