Rosacea behandeling

Rosacea behandelingVerminder symptomen van Rosacea met goede verzorging

Rosacea op je huid is een chronische huidaandoening waarbij je altijd rode bultjes op je kin, wangen, voorhoofd of neus hebt. Rosacea komt best veel voor, zo’n 10% van de mensen heeft Rosacea, van een milde tot erge vorm. Rosacea komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Nou is het wel zo dat de mannen die het hebben, ergere symptomen krijgen. Het ontstaat meestal in de leeftijdsgroep van 30 tot 60 jaar.

Hoe ontstaat een Rosacea huid?

Het is onbekend waardoor precies een Rosacea huid ontstaat. Er zijn geen duidelijke aanwijzingen voor. Wel is het zo dat een aantal dingen het verergeren. Het drinken van alcohol, warme dranken en het eten van gekruid voedsel kunnen de symptomen verergeren. Ook kan een overgevoeligheid voor lotion of douchegel het verergeren. Wat ook niet schijnt te helpen is erge lichamelijke of geestelijke belasting, de overgang van lage naar hoge temperaturen of de inname van vaatverwijderende medicijnen. Deze medicijnen worden vaak door oudere mensen genomen.

De verschillende uitingen van Rosacea

Er zijn verschillende manieren hoe Rosacea zich uit. Zo hebben sommige mensen last van gesprongen bloedvaatjes in het gezicht. Dit kan een pijnlijk gevoel zijn. Ook is het zo dat als je dan bloost, het blozen een paar uur aanhoudt. Best een belasting voor de huid dus! Er ontstaan vaak na deze fase ook rode bultjes bij de neus of mond. Als de Rosacea erg ‘agressief’ is dan ontstaan er grote plekken op de huid die beschadigen. Het kan ook zo zijn dat er dan vervormingen ontstaan. In de erge gevallen is soms ook een vervorming van de ogen te zien.

Als je naar de dokter gaat voor de bestrijding van Rosacea, dan heb je een grote kans dat de Rosacea weg gaat. De dokter schrijft waarschijnlijk metronizadol voor. Deze crème moet je wel op blijven smeren, de symptomen kunnen terugkomen als je stopt met de deze behandeling. Je ziet al wel na vier tot acht weken resultaat.

Een goede verzorging

Bij een Rosacea huid is het van belang dat deze goed wordt verzorgd. Zorg bijvoorbeeld dat je je huid goed insmeert bij blootstelling aan de zon. Vermijd daarnaast sauna’s en stoombaden. Als je je gezicht schoonmaakt, dep deze dan met een handdoek droog. Ga niet wrijven met de handdoek daarmee irriteer je de huid alleen maar! Gebruik milde zepen en crèmes voor je huid zodat je deze niet te veel belast met allerlei chemicaliën.

© 2019 Noeran Cosmetics | Alle rechten voorbehouden. Ontwerp & SEO: Optima Media

betaalmethoden-noerancosmetics-amsterdam
Add to cart