Wat is acne?

Wat houdt de term ‘acne’ eigenlijk in?

Acne is een uitbraak van meerdere puistjes op het gezicht. Dit gebeurt, omdat de huid zoveel talg produceert dat er meerdere poriën verstopt raken. Hierdoor vormen zich puistjes. Iedereen heeft er tijdens de puberteit last van, maar er zijn ook andere oorzaken. Dus wat zijn die oorzaken precies? En hoe kom je van je puistjes af en zorg je dat ze wegblijven? Voor deze vragen zijn meer dan één antwoord. Elk van deze antwoorden zal hieronder uitgebreid worden beschreven.

Puistjes door dieet

Het kan zijn dat jouw puistjes veroorzaakt worden door je dieet. Er zijn namelijk meerdere soorten voedsel die de aanstichter kunnen zijn van jouw uitbraken. Ook hebben deze soorten voedsel een link met een specifiek deel van je gezicht. Wist je bijvoorbeeld dat een te zwaar of pittig dieet puistjes op je kin veroorzaakt? Puistjes rondom de lippen zijn een indicatie dat je te weinig vezels eet. Daarnaast krijg je puistjes rond je voorhoofd omdat je misschien te veel vetten consumeert. Een simpele manier om dit te voorkomen is door gezond en gebalanceerd te eten. Op deze manier kun je ook voorkomen dat dit soort uitbraken terugkeren.

Puistjes door hormonen

Na de puberteit is het vaak zo dat je geen puistjes meer krijgt vanwege een hormonale oorzaak. Een klein percentage van de jongeren heeft hier echter wel last van. Dit kun je het beste bestrijden met antibiotica of een behandeling van een dermatoloog. Hiervoor heb je wel een recept of doorverwijzing nodig van jouw huisarts.

Puistjes door slechte hygiëne

Iedereen weet dat make-up ook je poriën kan verstoppen. Wanneer je je gezicht niet goed schoonmaakt, kun je dus ook last krijgen van uitbraken. Om dit te voorkomen, is het belangrijk dat je je gezicht iedere dag met water en zeep schoonmaakt. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je alle make up verwijdert aan het einde van de dag. Je gezicht is pas schoon wanneer je er met een nat watje overheen gaat en deze ook schoon blijft.

Snel ervan afkomen?

Heb je nu last van acne en wil je er vanaf? Dan is de beste optie om bijvoorbeeld een crème te gebruiken. Cosmetica tegen puistjes zijn namelijk wetenschappelijk ontwikkeld om deze te verwijderen. Daarnaast is een crème hypo allergeen en veel effectiever dan natuurlijke remedies. Noeran Cosmetics heeft bovendien nog een voordeel. Onze producten zijn volledig dierproefvrij.

Geef een antwoord

© 2019 Noeran Cosmetics | Alle rechten voorbehouden. Ontwerp & SEO: Optima Media

betaalmethoden-noerancosmetics-amsterdam
Add to cart