Wat is couperose?

Couperose en de kenmerken

Couperose is een huidaandoening op het gezicht, waarbij bloedvaatjes beschadigd raken. Vele mensen hebben couperose. Vaak ontstaat het op latere leeftijd, het is typisch een ouderdomsverschijnsel… Daar ben je dus mooi klaar mee! Maar wat is couperose precies en hoe ontstaat het? Wij leggen het aan je uit. Ook geven we tips waarmee je couperose kan beperken.

Huidaandoening

Couperose is dus een huidaandoening waarbij bloedvaatjes een beetje stuk gaan. Het betekent dat kleine bloedvaatjes in het gezicht blijvend verwijd zijn. Normaal gesproken gaan haarvaatjes open en dicht, maar door de beschadiging blijven ze dus open staan. Hierdoor ontstaan kleine rode plekjes, soms kan het een beetje irriteren. Dit komt dus doordat er continue bloed door stroomt. Couperose komt het meeste voor op het gezicht, bij de neus, het voorhoofd of de wangen. Vooral bij de neus, waar de huid erg dun is, ontstaat couperose.

Wat te vermijden met couperose

Vooral mensen met een lichte of dunne huid krijgen couperose. Soms kunnen mensen er echt last van hebben als ze veel worden blootgesteld aan zonlicht of na het drinken van alcohol! De bloedvaatjes zijn al dermate verstoord dat ze niet goed meer reageren op temperatuurverschillen. Hierdoor kan het gaan irriteren en warm aanvoelen.
Je kan helaas niet veel aan couperose doen. Er is geen behandeling voor en er zijn geen crèmes en dergelijke die couperose doen verdwijnen. De tips zijn om zo min mogelijk in de zon te zitten en weinig alcohol te drinken. Ook moet je dingen vermijden die te maken hebben met hitte. Dus vermijd de sauna, roken, stress en pittig eten.

Goede verzorging van je gezicht

Is je huid erg geïrriteerd? Neem dan af en toe een verzorgend masker. Daar wordt je huid blij van! Ook is het goed om je gezicht wel met een fijne gezichtscrème te verzorgen. De huid is immers beschadigd en voelt wat gevoeliger aan. Door de huid elke dag mild te reinigen en er een verzorgende crème op te doen, zal deze minder gevoelig worden. Ook zal dit het proces van verergering tegen gaan. Vermijd dus harde zepen en heel warm of koud water op het gezicht. En onthoud dat een goede verzorging van de huid altijd belangrijk is!

Couperose lijkt een beetje op Rosacea. Het is niet dezelfde aandoening, maar Couperose en Rosacea komen vaak wel tegelijk bij iemand voor. De huid van de persoon is dus wat gevoeliger voor dit soort aandoeningen.

Geef een antwoord

© 2019 Noeran Cosmetics | Alle rechten voorbehouden. Ontwerp & SEO: Optima Media

betaalmethoden-noerancosmetics-amsterdam
Add to cart