Wat zijn parabenen? Dit is wat je erover moet weten

Parabenen

Parabenen zijn chemische stoffen die veelal in schoonheidsproducten worden gebruikt. Ze zorgen ervoor dat het product langer houdbaar blijft. Als er parabenen in bijvoorbeeld shampoo zitten, dan betekent dit dat je de shampoo dus veel langer dan normaal kan bewaren! Ze zorgen ervoor dat er minder snel schimmels ontstaan in producten. Dat klinkt allemaal vrij onschuldig toch? Wel zijn er meerdere onderzoeken die uitwijzen dat de stoffen niet zo fantastisch voor je zijn.

Wat voor een soort parabenen zijn er?

Er zijn een aantal soorten die in producten zitten. Je kan ervan uit gaan dat er in elk product in de drogist, parabenen zitten. Kan je je bijna niet voorstellen hé? Toch is het zo! Dit stofje zit vrijwel overal in, omdat het zoveel voordelen heeft voor de houdbaarheid. Als je wilt checken of er parabenen in een product zitten, let dan op de volgende termen op de verpakking: Methylparabeen, Ethylparabeen, Propylparabeen, Butylparabeen of Isobutylparabeen.

Goed of slecht voor je?

Er zijn onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat het van invloed zijn op de gezondheid. Het zou zelfs kanker kunnen geven. Ook tast dit het hormoonstelsel aan. Ook schijnt het op andere gebieden niet goed voor het lichaam te zijn. Dit geldt voor zowel producten voor mannen als voor vrouwen.

Maar waarom wordt het dan niet verboden? Er is simpelweg niet genoeg bewijs voor om het te verbieden! De onderzoeken blijven vaag in hun uitkomsten en zolang dit zo is, zal de overheid niet met maatregelen komen. Er zijn natuurlijk ontzettend veel dingen die van invloed op je gezondheid zijn. Het ligt er ook helemaal aan hoe gezond je leeft bijvoorbeeld.

Gebruik producten zonder parabenen

Als je het niet vertrouwt, dan kan je producten zonder parabenen gebruiken. Zo weet je zeker dat je goed zit. Je kan in de drogist op de verpakking kijken of er parabenen in zitten. Als dit niet in het product zit, dan staat dat vaak aan de voorkant expliciet vermeld. Want het is eerder uitzondering dan gewoonte. Het is belangrijk om goeie producten voor je lijf te gebruiken. Zorg er dus ook zeker voor dat je goede producten voor je gezicht gebruikt. Dit is een gevoelig stukje huid van het lichaam dat extra aandacht nodig heeft soms.

Haal ’s avonds je make-up eraf met een make-up remover. Zorg dat je daarna je huid hydrateert met een goede crème zonder parabenen. Bovendien zijn de producten van Noeran ook goed te gebruiken als je allergieën hebt voor andere crèmes. De ingrediënten zijn natuurlijk en niet getest op dieren.

Geef een antwoord

© 2019 Noeran Cosmetics | Alle rechten voorbehouden. Ontwerp & SEO: Optima Media

betaalmethoden-noerancosmetics-amsterdam
Add to cart